Betaalpas instellingen via desktop beheren
Beheer nu alle instellingen van je Moneybird Betaalpas op je PC of laptop. Wijzig bijvoorbeeld je limiet of pincode eenvoudig via Instellingen > Betaalpas.

Continu in ontwikkeling 🚀
Beheer nu alle instellingen van je Moneybird Betaalpas op je PC of laptop. Wijzig bijvoorbeeld je limiet of pincode eenvoudig via Instellingen > Betaalpas.
Een inkoopfactuur of bonnetje die nog de status 'Nieuw' heeft maar al wel regels bevat, kon niet van type gewijzigd worden. Het is nu mogelijk om zo'n inkomend document te veranderen naar 'Memoriaal' of 'Algemeen document'. Dat kan alleen als de status 'Nieuw' is. Omdat een memoriaal of algemeen document geen factuurregels hebben, raak je deze kwijt wanneer je van type wijzigt.
Het is nu mogelijk om uren aan een bestaande factuur te koppelen. De gekoppelde uren krijgen automatisch de status ‘Gefactureerd’. Zo houd je je overzicht netjes en voorkom je openstaande uren.
Je kunt je bankrekening in Moneybird naast iDEAL nu ook verifiëren via Ponto. Voeg je een rekening toe via Ponto? Dan koppelen en verifiëren we deze automatisch, zonder betaling. Heb je geen Ponto-koppeling? Dan kun je je rekening verifiëren met een betaling via iDEAL of Ponto. We kijken automatisch of iDEAL werkt voor jouw IBAN. Zo niet, dan gebruiken we Ponto.
Het is nu mogelijk om een betaling te starten vanuit een creditfactuur. Dit werkt op een vergelijkbare wijze als bij het betalen van een inkoopfactuur.
Het toevoegen van een betaalpas, het aanpassen van daglimieten en het uitdelen van betaalrechten kan nu beheerd worden via desktop. Voorheen was dit alleen mogelijk via de Moneybird-app. Het goedkeuren van de actie dient nog steeds te gebeuren via de Moneybird-app waarbij je identiteit is geverifieerd.
Vanaf nu werkt de 'jouw IBAN' hersteloptie ook met IBAN's zonder iDEAL ondersteuning. Dit gaat via Ponto Pay by Bank. Wordt de hersteloptie uitgevoerd met een IBAN met iDEAL ondersteuning? Dan blijven we iDEAL gebruiken.
Er wordt nu een automatische check toegevoegd toe aan memoriaalboekingen wanneer 'Privé-gebruik' geselecteerd wordt als btw-tarief. Hierdoor kunnen de categorieën 'Te betalen btw' en 'Te vorderen btw' niet meer gekozen worden omdat dit gegarandeerd onjuiste boekingen geeft.
Het is nu mogelijk om vanuit het overzicht van actieve abonnees een Excel-export te downloaden. Deze export bevat een lijst met alle actieve en toekomstige abonnees, inclusief naam en e-mailadres.
Bij het factureren van uren is het nu mogelijk om uren te groeperen voor factuurregels op unieke waardes van deze uren, zoals het project, de medewerker en de beschrijving. Dit is een nieuwe optie naast alle uren combineren tot één factuurregel of alle uren opsplitsen tot losse factuurregels.
Het is nu mogelijk om ICP correcties als bekend te markeren bij de Belastingdienst.
Met Moneybird Online Betaalmethoden kan je nu in plaats van een factuur direct een betaalverzoek naar je klant sturen. Dit doe je via de mobiele Moneybird app.
Zodra je een betaalverzoek hebt aangemaakt, maakt Moneybird op de achtergrond een factuur voor je aan in jouw administratie.
Jij hoeft alleen het betaalverzoek met je klant te delen. Verzoek betaald? Dan past Moneybird automatisch de status van jouw factuur aan naar 'Betaald'.
Btw-aangifte doen lijkt misschien ingewikkeld, maar met Moneybird is het snel en eenvoudig geregeld. Als je je administratie goed bijhoudt, kun je nu met de gegevens uit het btw-rapport eenvoudig de btw-aangifte indienen.
Vanuit het btw-rapport is het mogelijk om een Intervat XML te exporteren. Vervolgens kun je samen met je boekhouder de XML uploaden bij Intervat om periodieke btw-aangifte te doen.
Het is nu mogelijk om het vertrouwen van een vertrouwd contact ook via de desktopversie van Moneybird in te trekken in het detailscherm van het desbetreffende contact.
Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met fraude of dat goederen of diensten niet geleverd worden. Als je deze al hebt betaald met je Moneybird Betaalrekening en je wilt je geld terug, kun je dat zelf regelen door een betwisting aan te maken.
Na het verzenden van de betwisting kan het onderzoek enkele weken duren. De status van je betwisting, vind je in je administratie.
Meer weten? Lees in dit artikel precies hoe je een betwisting start.
Je toegang tot je account verliezen, is een vervelende situatie. Je doet er goed aan om je account te beveiligen. Dit doe je door, naast een twee-stapsverifcatie, een hersteloptie in te stellen.
In Moneybird zijn er verschillende herstelopties mogelijk. Naast de hersteloptie via je identiteitsbewijs kan je nu ook je IBAN gebruiken. Kies voor een bankrekening waar alleen jij toegang tot hebt. Het instellen van deze hersteloptie kan via Gebruikersaccount > Beveiliging > Herstelopties.
We raden je aan om je IBAN toe te voegen als nieuwe hersteloptie omdat de huidige iDEAL- en KVK-herstelopties na 1 juli 2025 niet meer worden ondersteund. Alles om te zorgen dat je account nog beter beschermd is!
Om je boekhouding nog verder te automatiseren, koppelen we nu ook automatisch overboekingen van je nieuwe klanten waarin het factuurnummer goed staat. Eerder moest je eenmalig het IBAN van je klant bevestigen. Dat is nu alleen nog nodig als een bestaande klant overboekt vanaf een nieuw IBAN. Zo voorkomen we fouten in je boekhouding.
Als je zaken doet met een nieuwe leverancier, kon het voorkomen dat je de eerste banktransactie van die leverancier nog zelf moest koppelen. Dit doet Moneybird nu automatisch, zolang de IBAN niet voor andere contacten gebruikt is.
We automatiseren steeds meer voor je. Daarom koppelen we banktransacties van bekende contacten nu nog vaker, ook als het om automatische incasso's en kaarttransacties gaat.
Om het beveiligen van je account nog makkelijker te maken, hebben we een nieuwe optie voor twee-staps-verificatie toegevoegd: 2FA via de Moneybird-app. Hiermee controleer je beveiligde acties zoals inloggen, collega’s uitnodigen en het aanvragen van een Moneybird Betaalpas, eenvoudig en veilig via de Moneybird-app.
Het is belangrijk dat jouw Moneybird-account goed beveiligd is. Stel daarom altijd een extra beveiligingslaag in via twee-staps-verificatie (2FA). Veel gebruikers doen dit al met passkeys of een externe authenticatie-app.
Passkeys is een superveilige nieuwe technologie om je account extra te beveiligen. Helaas zijn passkeys daardoor ook wat ingewikkelder en moeten jouw computer, laptop en telefoon deze technologie wel ondersteunen. Dit was niet voor iedereen het geval.
Werken passkeys nog niet goed op jouw apparaten? Of heb je nog helemaal geen extra beveiligingslaag? Dan is 2FA via de Moneybird-app een makkelijke én veilige manier!
Product updates van vóór december 2024 vind je tussen de updates in onze blogs.