Je producten online verkopen met Moneybird Checkout (Beta)

Met Moneybird Checkout bieden we een laagdrempelige manier aan om je producten of diensten vanuit je Moneybird-administratie online aan te bieden. Met deze nieuwe beta-feature kan je een gemakkelijke deelbare link genereren voor elk product uit je administratie.

Hoe werkt Moneybird Checkout?

Allereerst kun je deze beta-feature activeren via Tandwiel > Administratie-instellingen > Beta-features. Dan navigeer je naar één van je producten. Klik op bewerken en vink de optie Moneybird Checkout aan.

Je kunt Moneybird Checkout alleen gebruiken in een betaald pakket. Ook dien je Moneybird Online Betaalmethoden te hebben geactiveerd of een koppeling met Mollie te hebben om je klanten gemakkelijk online te laten betalen. In de workflow die je wilt gebruiken voor je Moneybird Checkout-product kun je bij 'Online betaalmethoden' de gewenste betaalmethode instellen.

Wat moet ik instellen om een product via de Checkout te verkopen?

Je kunt een product toevoegen via Tandwiel > Administratie-instellingen > Producten. Je kunt ook een bestaand product bewerken. Vul eerst de standaardgegevens voor je product in en geef een titel en/of omschrijving mee aan het product. Dan is straks goed duidelijk welk product je verkoopt.

Als je de beta-feature voor Moneybird Checkout hebt geactiveerd, zie je nu de optie om extra gegevens in te vullen om je product via Moneybird Checkout online aan te bieden. Zet het vinkje aan bij Moneybird Checkout > Online verkopen om de overige instellingen te bepalen zoals de workflow en huisstijl.

Heb je alle gegevens ingevuld? Klik dan op ‘Opslaan’. Je kunt nu je productpagina delen door de link te kopiëren.

Je producten online verkopen via Moneybird Checkout

Een product waarbij Moneybird Checkout is geactiveerd

Productpagina die je klanten te zien krijgen

Kosten

Maak je gebruik van een Mollie-koppeling, dan betaal je de gebruikelijke transactiekosten van Mollie zonder extra kosten voor Moneybird Checkout. Als je gebruik maakt van Moneybird Online Betaalmethoden dan vragen we 3% van het transactiebedrag wanneer iemand afrekent via Moneybird Checkout.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren