Op de juiste manier uren registreren


De Belastingdienst geeft niet duidelijk aan hoe uren geregistreerd moeten worden. Maar als je wilt voldoen aan het urencriterium kun je er wel op afgerekend worden wanneer je dit niet goed doet. Daarom is het verstandig om precies te zijn in het registreren van je uren. Wij adviseren daarom om alle velden in het tabblad Uren ook in te voeren zodat je zeker weet dat je aan het eind van het jaar niet tegen problemen aan loopt. Dit is ook de reden dat we voor ‘Van’ ‘Tot’ tijden hebben gekozen in plaats van een totaaltijd. Toch zijn niet alle velden verplicht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om het contact- en project veld leeg te laten. Zorg er dan wel voor dat je op basis van een omschrijving nog weet waar het over ging.

Verder kan het ook voor jezelf nuttig zijn om uren bij te houden, het is makkelijk om vanuit het tabblad Uren de gelogde uren te factureren, het geeft inzicht in de uren van je medewerkers en je kunt bijhouden hoeveel uur er in een project is gaan zitten om na te gaan of dit project rendabel is of binnen budget blijft.

Overzicht van geregistreerde uren

Voor een overzicht van het totaal aantal geregistreerde uren ga je via 'Uren' naar 'Rapportage'. Hier kun je links bovenaan de pagina het filter instellen op de gewenste periode. Vervolgens klik je aan de rechterkant op het 'statistieken-icoon'. Je ziet dan precies hoeveel uren je declarabel/niet declarabel hebt geschreven en welke uren je al op een concept factuur hebt staan of al gefactureerd zijn over de geselecteerde periode.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren