Moneybird Online Betaalmethoden - Kosten en beschikbare betaalmethoden


Voor elke transactie via Moneybird Online Betaalmethoden betaal je een vast bedrag of een percentage van het aankoopbedrag. De beschikbare betaalmethoden zijn: iDEAL, SEPA-Incasso (tot een bedrag van €5000 per factuur), Creditcard, Apple Pay en Google Pay, en Bancontact. Moneybird Online Betaalmethoden is standaard actief voor al deze betaalmethoden. Welke beschikbaar is voor jouw klant is afhankelijk van het factuurbedrag en het land waarin je klant gevestigd is.

Kosten voor de transacties

  • iDEAL: € 0,29
  • SEPA incasso: € 0,25
  • Creditcard: een variabel tarief met een percentage van 1% tot 5% van het factuurbedrag.
  • Apple Pay en Google Pay: 2% van het factuurbedrag
  • Bancontact: 2% van het factuurbedrag
  • De kosten van een chargeback (storneringen via Creditcard) zijn €7,50
  • De kosten van een SEPA incasso stornering zijn € 1,50
  • De kosten van een MOI (melding onterechte incasso) zijn € 1,50

Om hoge kosten te voorkomen met variabele transactiefees (percentages), zijn de duurdere betaalmethoden automatisch uitgeschakeld wanneer de kosten hoger zijn dan € 2 per transactie. Dit doen we alleen als er een alternatief beschikbaar is met een fixed fee. In Nederland is dat iDEAL. Voor facturen met een lager bedrag zijn dan wel alle betaalmethoden geactiveerd, mits je deze hebt ingeschakeld. Ook voor buitenlandse klanten zijn alle betaalmethoden actief tenzij je betaalmethoden hebt uitgeschakeld. Dit is omdat zij niet via iDEAL kunnen betalen. Voor automatische incasso zijn SEPA Direct Debit en Creditcard altijd beide actief. Houd er rekening mee dat wanneer je geen alternatieve betaalmethoden hebt ingeschakeld, betaalmethoden met kosten hoger dan € 2 per transactie wel ingeschakeld blijven.

De bovenstaande kosten zijn excl. btw. De gemaakte kosten per transactie komen op je maandelijkse factuur te staan en worden direct op je uitbetaling ingehouden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren