Automatische incasso via Moneybird Online Betaalmethoden

Let op: het vragen van een incassomachtiging is via Moneybird alleen mogelijk als je Moneybird Online Betaalmethoden gebruikt. Heb je nog geen toegang tot Moneybird Online Betaalmethoden? Dan kun je hier lezen hoe je je kunt aanmelden. Mocht je SEPA incasso via je bank willen blijven gebruiken dan kun je er hier meer over lezen.

Factureer je regelmatig aan dezelfde klant, bijvoorbeeld via een periodieke factuur of een abonnement? En wil je de factuurbedragen automatisch van de rekening van je klant afschrijven? Dan moet je je klant eenmalig vragen om een incassomachtiging te geven. In het onderdeel Contacten kun je via Extra > Incassomachtiging een mail opstellen richting je klant om een mandaatverzoek te doen. Via een iDEAL-, Google-, Apple- of een CreditCard betaling, kan je klant de machtiging afgeven. De e-mail voor de bevestiging van de mandaat wordt naar de eigenaar (of eigenaren) van de administratie gestuurd. Wanneer er een geldig mandaat staat opgeslagen kun je bedragen tot € 5.000 per factuur incasseren door middel van automatische incasso. Per administratie zit er een standaard limiet van € 10.000 wat je per maand kunt incasseren, zit een administratie aan 80% van deze limiet dan wordt er automatisch gekeken of deze limiet verhoogt kan worden, hierbij wordt het percentage storneringen van de afgelopen drie maanden bekeken, is deze lager dan 10% dan wordt het limiet automatisch met € 5.000 verhoogd. Het is voor Moneybird Online Betaalmethoden niet mogelijk om handmatig een mandaat te versturen.

Incasso machtiging

Via Instellingen > Workflows kun je in de workflow aangeven of de factuur automatisch geïncasseerd moet worden. Het incasseren gaat automatisch en je hoeft dus zelf geen incasso-opdracht aan te maken, zoals bij SEPA-incasso via een bank wel het geval is. Verder wordt de opdracht uit gevoerd op basis van de richtlijnen voor Standaard Europese Incasso (CORE). Nadat de factuur is verzonden zal het factuurbedrag automatisch na twee dagen worden geïncasseerd. Daarmee heeft jouw klant de tijd om de factuur te bekijken en om eventueel te zorgen dat er voldoende saldo op de rekening staat (dit is volgens de richtlijnen van de Nederlandse Betaalvereniging). De uitbetaling volgt nadat de incasso definitief is.

Uitbetaling van jouw facturen

Wanneer je een factuur hebt verstuurd en automatisch incasseert met Moneybird Online Betaalmethoden, incasseert Moneybird na twee werkdagen na het versturen van de factuur. We geven jouw klant daarmee de tijd om de factuur te bekijken en te zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat. Met deze twee werkdagen wachttijd volgen we de richtlijnen van de Nederlandse Betaalvereniging. Na de incasso is het geld tien werkdagen onderweg naar je Moneybird Online Betaalmethoden rekening. In deze periode wachten wij af of de incasso definitief slaagt of dat er storneringen zijn. Tien werkdagen nadat een incasso-opdracht is uitgevoerd, is het geld beschikbaar bij het saldo van jouw Moneybird Online Betaalmethoden rekening.

Het geld dat beschikbaar is op de Moneybird Online Betaalmethoden rekening wordt, zodra het bedrag beschikbaar wordt, direct aan je uitbetaald. Aan het saldo van de Online Betaalmethoden rekening en de datum bij de transactie kun je zien hoeveel er nog open staat om uitbetaald te worden en wanneer dat gebeurt. Bij een uitbetaling zal er in het tabblad Bank een afschrijving te zien zijn in je Moneybird Online Betaalmethoden account en een bijschrijving op je eigen bankrekening. Deze betalingen worden beiden automatisch door ons gekoppeld aan de categorie ‘Kruisposten’ om ze tegen elkaar weg te boeken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren