Factuur verzenden


Zodra je een factuur hebt gemaakt, wil je natuurlijk dat je klant de factuur krijgt, zodat hij het bedrag aan je kan betalen. Tot het moment van versturen is de status van de factuur 'Concept'. De bijbehorende boeking is dan nog niet in je administratie verwerkt en je factuur heeft nog geen definitief factuurnummer. Als je op de factuur op het conceptnummer klikt, kun je al wel zien welk factuurnummer hij gaat krijgen. Ook bij het versturen van de factuur zie je in het verzendscherm welk factuurnummer de factuur gaat krijgen. Je hoeft het conceptnummer dus niet zelf aan te passen naar het daadwerkelijke factuurnummer, dat gaat automatisch zodra je de factuur verzendt naar je klant. 

Om de factuur direct te verzenden, kies je bovenaan de factuur voor Verzenden > Verzend factuur. In Moneybird zijn er verschillende mogelijkheden voor het verzenden van je facturen:

Je kunt een factuur ook inplannen voor verzending in de toekomst via Verzenden > Verzend in toekomst. Lees meer over het verzenden in de toekomst.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren