Periodieke facturen versturen


In Moneybird kun je snel periodieke facturen maken en versturen via Facturen > Periodieke facturen. Om te beginnen selecteer je de frequentie en het maximaal aantal keer dat de factuur aangemaakt moet worden. Vervolgens maak je de factuur op zoals deze verzonden moet worden. Na het selecteren van een contact kun je de factuurregels invoeren.

Als je direct al een factuur naar je klant wilt sturen, maak je een normale factuur aan via het tabblad Facturen. Deze kun je dan direct naar je klant sturen. Zodra je de normale factuur hebt gemaakt (en verzonden), dupliceer je via de knop 'Extra' de factuur naar een periodieke factuur. Je kunt dan de juiste instellingen ingeven voor de toekomstige facturen. De startdatum stel je in op de datum waarop je de tweede factuur naar de klant wilt sturen.

De periodieke facturen worden gesorteerd op volgorde van eerste verzending. De facturen die bovenaan staan, zijn de eerste in lijn om verzonden te worden.

Automatische periode op factuurregels

Het is aan te raden om op de factuur duidelijk te vermelden voor welke periode de factuur is. Op deze manier voorkom je vragen van klanten. In Moneybird kun je bij een factuurregel een periode selecteren. Deze periode zal automatisch verschuiven op de volgende periodieke facturen die aangemaakt worden. Dit kan op twee manieren, via de periodeselector of door gebruik te maken van datumtags.

Periodieke factuur toevoegen

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren