Factuur verwijderen


We adviseren om facturen niet zomaar te verwijderen. De factuur is namelijk al in omloop en na het verwijderen, zal deze niet meer in je administratie staan. Dat kan vragen opleveren bij een eventuele controle door de Belastingdienst of verwarring bij je klant veroorzaken.

In plaats van de factuur te verwijderen, kun je de factuur het beste crediteren via de knop Extra > Dupliceer naar creditfactuur.

  • Als de oorspronkelijke factuur nog niet is betaald door je klant, kun je via de melding die na het verzenden boven de factuur verschijnt, de factuur en de creditfactuur tegen elkaar wegstrepen. Beide facturen krijgen dan de status 'Betaald'.
  • Als de oorspronkelijke factuur wel betaald is door je klant, maar had hij dat achteraf gezien niet gehoeven, dan kun je het bedrag terugstorten. De transactie van de terugstorting kun je vervolgens aan de creditfactuur koppelen.

Ten slotte: Het is wel mogelijk om een factuur te verwijderen als je zeker weet dat deze gemist kan worden, dit doe je via Extra > Verwijder factuur. 

Facturen in bulk verwijderen

Het is niet mogelijk om meerdere conceptfacturen met één handeling te deactiveren of te verwijderen. Je kunt deze alleen per stuk verwijderen. Dit geldt ook voor periodieke facturen.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren