Prognose toekomstige omzet periodieke facturen


Er is binnen Moneybird geen speciaal onderdeel aanwezig waarin een prognose of begroting wordt gemaakt van de omzet op basis van de periodieke facturen. Bij het overzicht van je periodieke facturen kun je wel bovenaan de pagina de statistieken openen. De statistieken tonen een schatting van de verwachte toekomstige omzet.

Als je periodieke facturen hebt met een verschillende frequenties (bijvoorbeeld maandelijkse en jaarlijkse periodieke facturen), wordt voor de schatting de omzet van alle periodieke facturen teruggerekend naar dezelfde periode. Als je maandelijkse en jaarlijkse periodieke facturen hebt, wordt de omzet van de maandelijkse facturen volledig meegenomen in de schatting en van de jaarlijkse facturen wordt 1/12e deel meegenomen in de schatting van de verwachte omzet per maand.

Let wel op: er wordt bij het aanmaken van de statistieken niet gekeken naar de periodeselectie op de factuurregels, de startdatum en het aantal keer dat de periodieke factuur wordt aangemaakt. De uiteindelijke omzet kan dus nog wel afwijken van de schatting.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren