Extra velden op je factuur


Voeg andere velden dan de standaard velden toe via Instellingen > Extra velden.In Moneybird kun je voor drie onderdelen extra velden toevoegen:

  • Contacten: je kunt een extra veld aanmaken voor een contact. Wanneer deze velden ingevuld zijn bij het contact, kunnen de extra gegevens weergegeven worden op de factuur of offerte onder het factuur-/offertenummer. Je kunt dit instellen in de huisstijl door in het linkermenu op 'Indeling factuurgegevens' te klikken.
  • Factuur of offerte: als je gekozen hebt om een extra veld aan te maken op een factuur of offerte, dan krijg je bij het aanmaken van de factuur of offerte de mogelijkheid om deze velden in te vullen. Alleen wanneer de velden ingevuld zijn, verschijnen ze op de documenten.
  • Afzenderadres: als je extra velden in het afzenderadres hebt aangemaakt, kun je de gegevens invullen onder Instellingen > Bedrijfsgegevens. Door in de huisstijl op het afzenderadres te klikken, kun je aangeven in welke volgorde je deze gegevens wilt tonen op je factuur en offerte.

Extra velden toevoegen aan afzenderadres

Voor de extra velden krijg je automatisch ook {tags} die je in de teksten van facturen, offertes en e-mailberichten kunt gebruiken. Als je facturen en/of offertes in verschillende talen maakt, kun je de namen van de extra velden vertalen. Op een Nederlandse factuur kun je dan bijvoorbeeld de "geboortedatum" aangeven, op een Engelse factuur de "day of birth".

Heb je extra velden aangemaakt die je niet meer gebruikt en je wilt deze weer verwijderen, dan kan dat via Instellingen > Extra velden. Je klikt op de naam van het extra veld dat je wilt verwijderen en vervolgens op het prullenbak icoon bovenaan de pagina.

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren