Facturen exporteren

Het is mogelijk om facturen te exporteren. Je kunt een factuur openen en via 'Download als' de factuur als PDF of UBL downloaden. Het is ook mogelijk om in het overzicht op het tabblad Facturen een export te maken van meerdere facturen. Via 'Facturen uit dit jaar' kun je eerst filteren welke facturen je wilt exporteren en van welke periode. Je kunt bijvoorbeeld ook filteren op een bepaalde contact.

Vervolgens kun je via 'Exporteren' kiezen hoe je de geselecteerde facturen wilt exporteren:

• Excel per factuur: er wordt een overzicht van alle facturen in Excel geëxporteerd.
  • Excel per regel: er wordt een overzicht van alle facturen per regel in Excel geëxporteerd.
  • ZIP: er wordt een map geëxporteerd, waarin alle facturen in PDF los te openen zijn. Voor UBL geldt dat de facturen alleen per stuk gedownload kunnen worden. Het is dus niet mogelijk om deze in één keer te exporteren.

Periodieke facturen exporteren

In de interface van Moneybird is het niet mogelijk om de periodieke facturen te exporteren of deze over te zetten naar een andere administratie, doordat het nog geen daadwerkelijke facturen zijn, maar alleen instellingen waarmee Moneybird in de toekomst facturen aan kan maken.

Via de API van Moneybird is het wel mogelijk om de gegevens van periodieke facturen op te vragen, we hebben hier echter geen standaard scripts voor. De documentatie van de API vind je op: Moneybird API. En de documentatie specifiek voor het opvragen van de gegevens van periodieke facturen op: List all recurring sales invoices.