Factuurregels zijn weggevallen in de PDF

Als je de factuur in PDF opent en het lijkt erop dat er factuurregels zijn weggevallen, kan dat mogelijk aan je logo liggen. Als je in je huisstijl een logo toe hebt gevoegd waarvan het bestand groter is dan alleen het logo. Het bestand is zo groot dat het de factuurregels overlapt. Het logo ligt over de factuurregels en het blok met de factuurnummers heen. Hierdoor lijkt de verzonden factuur leeg. Je kunt het beste via Instellingen > Huisstijlen je logo aanpassen en een bestand toevoegen dat alleen je logo bevat en geen verdere witruimte. De reeds verzonden factuur is niet aan te passen. Je kunt de volgende stappen volgen om dat op te lossen:

1. Crediteer de factuur met het verkeerde logo via Extra > Dupliceer naar creditfactuur
  2. Na het verzenden zie je de melding 'Deze creditfactuur crediteert een onbetaalde factuur. Wil je beide facturen tegen elkaar wegstrepen door voor beide facturen een betaling te registreren?' Als je daar op klikt, worden de facturen tegen elkaar weggestreept en krijgen ze beiden de status 'Betaald'.
  3. Als je dit gedaan hebt, kun je bij de oorspronkelijke factuur de factuur dupliceren via Extra > Dupliceer factuur. Er wordt dan een conceptfactuur klaargezet met dezelfde gegevens als de oorspronkelijke factuur, maar met het nieuwe logo.
  4. Stuur de nieuwe factuur naar je klant.