Externe omzet zonder verkoopfactuur

Wanneer je externe omzet hebt zonder verkoopfactuur, kun je deze in Moneybird verwerken bij Inkomend. Dit kan door een inkoopfactuur met negatieve bedragen in te voeren. Als het totaalbedrag negatief is, kun je vervolgens een vinkje zetten bij 'Deze creditfactuur bevat inkomsten die onder omzet vallen'. Let er hierbij ook op dat je gelijk een categorie ingeeft.

Standaard wordt een credit inkoopfactuur geboekt als negatieve kosten. Alleen wanneer onderaan het vinkje bij ‘Deze creditfactuur bevat inkomsten die onder omzet vallen’ gezet wordt, wordt het geboekt als omzet:

  • Als het vinkje wordt gezet, ziet Moneybird de bedragen als omzet. De btw wordt dan als verschuldigde btw verwerkt in het rapport voor de btw aangifte, bijvoorbeeld bij rubriek 1a als je kiest voor 21% btw. Het contact wordt dan ook beschouwd als debiteur. 
  • Als het vinkje niet wordt gezet, ziet Moneybird de bedragen als negatieve kosten, de btw wordt dan als negatieve voorbelasting verwerkt bij rubriek 5b in het rapport voor de btw aangifte. Het contact wordt dan beschouwd als crediteur.

externe omzet verwerken in Moneybird


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren