Contact selecteren

Selecteer het contact bij het maken van een nieuwe factuur. Dit kan een bestaand contact zijn, of je voegt een nieuw contact toe. Tegelijk is het mogelijk om een aantal instellingen van de factuur aan te passen.

Contact selecteren op de factuur

Contact

Stuur je de eerste factuur naar een klant en heb je de gegevens nog niet in Moneybird opgeslagen? Dan geeft Moneybird de mogelijkheid om een nieuw contact toe te voegen. Je gaat automatisch naar het tabblad Contacten en voegt het contact toe. Via 'terug naar de factuur' ga je terug naar het tabblad Facturen om verder te gaan met je factuur.

Kenmerk

Het is niet verplicht om een kenmerk in te vullen, maar vaak wel handig. Met een kenmerk zien jij en de klant sneller waar de factuur voor is. In het overzicht op het tabblad Facturen zie je het kenmerk ook terug in de lijst. Op de factuur komt het kenmerk onder het factuurnummer te staan.

Factuurnummer en Factuurdatum

Het factuurnummer en de factuurdatum hoef je zelf niet aan te geven. Zodra je de factuur verzendt, regelt Moneybird dit voor je. Het factuurnummer volgt de instellingen voor de factuurnummering. De factuurdatum wordt de datum waarop je de factuur verzendt. Ondanks dat het automatisch gaat, is het wel mogelijk om in uitzonderingssiutaties het factuurnummer en de factuurdatum zelf te bepalen, klik hiervoor op het wijzig-icoontje.

Workflow

In de workflow bepaal je bijvoorbeeld de taal van de factuur, hoe je klant de factuur (online) kan betalen en welke tekst je wilt gebruiken voor de e-mail waarmee je de factuur naar de klant verzendt. In het artikel Je workflow instellen lees je meer over de instellingen van een workflow. Als je verschillende workflows gebruikt, kies je bij het maken van de factuur welke workflow je wilt gebruiken.

Factuur verloopt na … dagen

Extra veld Moneybird zorgt er voor dat de gegevens die je verplicht van de Belastingdienst op je facturen moet zetten, ook daadwerkelijk op de factuur komen. Maar het kan zijn dat je extra gegevens op de factuur wilt vermelden, bijvoorbeeld een ordernummer of een afleveradres. Hiervoor kun je extra velden maken in Moneybird. Heb je een extra veld aangemaakt voor facturen, dan kun je het veld hier invullen. Op de factuur komen extra velden onder het factuurnummer te staan.