Peppol


Samen met de Nederlandse overheid en vele softwareleveranciers is een standaard opgezet voor het volledig automatisch uitwisselen van facturen tussen overheid, grote bedrijven en kleine ondernemers via Peppol. Facturen worden verstuurd via het beveiligde Peppol-netwerk. Dus direct van boekhoudprogramma naar boekhoudprogramma, zonder gebruik te hoeven maken van e-mail.

Papieren of PDF factuur wordt een UBL bestand

Om facturen automatisch te kunnen verwerken moeten de facturen 'leesbaar' zijn voor ieder systeem. Op een papieren of PDF factuur is nooit precies te herleiden wat de betekenis is van de getallen op de factuur. Volledige automatische verwerking is daarbij niet mogelijk. Daarom wordt er bij Peppol gebruik gemaakt van een UBL bestand dat op een gestructureerde manier alle gegevens bevat die op de factuur staan. Iedere software leverancier die aangesloten is bij Peppol kan dat UBL bestand verwerken in zijn of haar administratie.

Voordelen

Gebruik maken van Peppol biedt zowel voor de verzender als de ontvanger voordelen, namelijk:

  • Verzender: Als je facturen verzendt via Peppol, dan weet je zeker dat de ontvanger de factuur ook echt in zijn boekhoudprogramma ontvangen heeft. Dus nooit meer de onzekerheid of de factuur in de spamfolder beland is, of misschien helemaal niet aangekomen is.
  • Ontvanger: Als je een factuur ontvangt via Peppol, dan komt deze automatisch in jouw boekhoudprogramma te staan en alle gegevens worden automatisch ingevuld. Je hoeft dus niets meer over te typen.

Voor wie is het geschikt?

Om gebruik te kunnen maken van Peppol, dienen beide partijen (afzender en ontvanger van de factuur) aangemeld te zijn bij Peppol. Als gebruiker van Moneybird kun je gratis gebruik maken van Peppol.

Alle gebruikers van Moneybird met een Nederlands bedrijf kunnen zich aanmelden bij Peppol. Factureer je alleen aan particulieren, dan is het helaas niet mogelijk om je facturen via Peppol te verzenden.

Simplerinvoicing heet nu PeppolDe video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren