Meerdere factuurnummerreeksen instellen


Het is niet mogelijk om verschillende factuurreeksen aan te maken in Moneybird. Één van de eisen die de Belastingdienst stelt aan de facturen die je als ondernemer voor je administratie verstuurt, is namelijk dat er sprake moet zijn van opeenvolgende nummers

Er zijn in Moneybird ook andere mogelijkheden om facturen apart te houden, wellicht is één van beide ook geschikt voor jou: 

  • Als je de omzet van verschillende factuurstromen in de resultatenrekening apart wilt houden, kun je via Instellingen > Categorieën een aparte categorie aanmaken. Tijdens het maken van de facturen die je apart wilt houden, kun je dan deze categorie op de factuurregels selecteren. Als je in de resultatenrekening op een categorie klikt, krijg je een specificatie waarin je kunt zien bij welke facturen de categorie is gebruikt. 
  • Je kunt via Instellingen > Workflows een aparte workflow aanmaken voor de facturen die je apart wilt houden en deze workflow gebruiken bij de betreffende facturen. Op het tabblad Facturen kun je vervolgens filteren op workflow, zodat je alleen de facturen te zien krijgt waarop de specifieke workflow is gebruikt. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren