Btw verleggen


Bij btw verleggen wordt de btw niet in rekening gebracht door de leverancier, maar wordt de btw verlegd naar de klant. De klant moet de btw aangeven in zijn btw-aangifte. Als leverancier blijf je echter wel zelf verantwoordelijk.

Wanneer je een factuur aanmaakt waarop je de btw wilt verleggen, moet het btw-nummer van je klant op de factuur komen te staan. Moneybird doet dit automatisch wanneer het tarief 'btw verlegd' gekozen wordt.

De vermelding ‘btw verlegd’ op je facturen

Wanneer de btw verlegd is, moet dit ook op de factuur vermeld worden. Moneybird zorgt er voor dat op de factuur automatisch een extra tekst wordt vermeld. Deze teksten zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits, afhankelijk van de taal van jouw workflow. Bij alle andere talen wordt de tekst in het Engels vermeld.

btw-verleggen op je facturen

Kies het juiste tarief

Daarnaast dien je het juiste btw tarief toe te voegen, als je de btw binnen Nederland verlegd, kun je het 'btw verlegd' binnenland tarief toevoegen. Dit doe je via Instellingen > Btw, of je klikt bij het kiezen van het btw-tarief in de factuur op '+ Btw-tarief toevoegen'. Dit btw tarief zal ervoor zorgen dat de factuur automatisch goed in de btw rapportage komt te staan.

Lees ook: 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren