Andere achtergrond instellen voor tweede en volgende pagina's

Het is niet mogelijk om een achtergrond voor de eerste pagina in te stellen en een andere achtergrond voor de vervolgpagina's van een factuur of offerte.

Het is eventueel wel mogelijk om in te stellen dat de achtergrond wél op de eerste pagina wordt weergegeven, maar dat de tweede en volgende pagina's géén achtergrond krijgen. Dat kan met behulp van CSS in de huisstijl editor. Ik zal je er een stappenplan voor geven:

1. Ga via Instellingen > Huisstijlen en klik op de betreffende huisstijl.
  2. In de editor klik je op de knop CSS.
  3. Voeg eerst een CSS-afbeelding toe en klik op de blauwgekleurde bestandsnaam om het eerste deel van de code in het CSS-veld te laten verschijnen.
  4. Kopieer vervolgens de onderstaande CSS code en plak dit boven en onder de CSS-afbeelding in het witte tekstveld.
  5. Als je op een willekeurige andere plek op de pagina klikt, wordt de CSS doorgevoerd, je kunt ook een voorbeeld-PDF openen om het resultaat te bekijken.
  6. Als het goed staat, klik onderaan op Opslaan om de wijziging op te slaan. De wijziging wordt doorgevoerd op eventuele concept facturen/offertes die klaar staan en de nieuwe facturen/offertes die je maakt. Facturen en offertes die al verzonden zijn, worden niet meer aangepast.

De CSS code die je kunt gebruiken is:

@page :first {
@include background(123456789123456789, "no-repeat center center");
background-size: contain;
}

De tweede regel van de CSS code is bij stap 3 ingevoegd, de cijfers staan voor de CSS-afbeelding id.