Details per factuurregel


Lees tot in detail welke mogelijkheden je hebt bij het invullen van de factuurregels. In de onderstaande afbeelding zie je de opties die worden uitgelegd. 

Details van de factuurregels

Aantal

Bij het aantal vul je in hoeveel je aan de klant levert. Je hebt verschillende mogelijkheden:

  • Een getal: Als je in het veld een getal zet, ziet Moneybird dat als aantal. Je kunt er ook korte tekst bij zetten, zoals bijvoorbeeld 1 x, 3 stuks, 5 dozen of 14 m^2. Als er meerdere getallen in het veld staan, wordt het eerste getal als aantal genomen, dus bij 14 m2 is 14 het daadwerkelijke aantal, de 2 aan het eind heeft geen invloed.
  • Een negatief getal: Als je een minteken voor het aantal zet, rekent Moneybird verder met een negatief aantal.
  • Een percentage: Als je bijvoorbeeld 50% invult, rekent Moneybird verder met de helft van het bedrag.
  • Tijd: Je kunt een tijdsperiode invoeren met uren:minuten, dus bijvoorbeeld 1:30 voor anderhalf uur, Moneybird rekent dan ook verder met 1,5 keer het bedrag. Net zoals bij normale getallen kun je er ook tekst bij zetten, zoals 1:30 uur.
  • Geen aantal: Je mag het veld voor het aantal ook leeglaten. Moneybird rekent dan verder met één keer het bedrag.

Omschrijving

Bij de omschrijving geef je aan wat je aan de klant hebt geleverd. Je kunt de tekst opmaak geven, om het dikgedrukt, schuingedrukt of onderstreept te maken. Dit doe je door opmaaktekens voor en achter de tekst te zetten: - Met een sterretje * voor en achter de tekst, maak je tekst dikgedrukt. - Met een underscore _ voor en achter de tekst, maak je de tekst schuingedrukt. - Met een plusteken + voor en achter de tekst, maak je de tekst onderstreept.

Een voorbeeld: Opmaak van de omschrijving invoeren

Bovenstaande geeft op de uiteindelijke factuur het volgende resultaat: Factuurregel met opmaak

Periode

Onder het tekstveld voor de omschrijving kun je optioneel de periode selecteren waarin je het product of de dienst hebt geleverd aan de klant. Het is ook mogelijk om één dag te kiezen, klik hiervoor twee keer op de datum. Als je een periode selecteert, zorgt dat voor twee dingen: 

  • De gekozen periode of dag wordt op de factuur weergegeven. 
  • Als de periode (gedeeltelijk) in andere maanden valt dan de factuurdatum, dan wordt de omzet in de geselecteerde maand(en) geboekt in de resultatenrekening. 

Als de periode in twee of meer maanden valt, wordt de omzet evenredig verdeeld over de maanden. In het kennisbankartikel Periodeselectie op je facturen lees je hier meer over.

Bedrag en Totaal

Bij het bedrag vul je het bedrag per stuk in. Het bedrag mag meer dan twee cijfers achter de komma hebben. Moneybird vermenigvuldigt het aantal en het bedrag met elkaar om tot het totaal van de regel te komen. Het totaal van de regel wordt afgerond op twee cijfers achter de komma. Bedrag met vier cijfers achter de komma

Btw-tarief, categorie en project

Bij het btw-tarief selecteer je het btw-tarief dat van toepassing is op de factuurregel. Maak je een factuur voor een klant buiten Nederland? Gebruik dan de btw-tarief calculator om te bepalen welk btw-tarief je nodig hebt.

Bij de categorie en het project kies je op welke categorie en project je het bedrag wilt boeken. Hiermee creëer je inzicht in je resultatenrekening, daar zie je per categorie de geboekte bedragen terug. Als je een specifiek project selecteert in het filter van de resultatenrekening, zie je terug wat het resultaat is van alleen dat project. De categorie en het project selecteren is dus vooral handig voor jouw boekhouding, jouw klant krijgt deze informatie niet te zien.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren