Inzicht in je situatie met een resultatenrekening


Moneybird zal automatisch je resultatenrekening bijwerken zodra je nieuwe facturen aanmaakt of inkomende documenten inboekt. Door een categorie te selecteren bij een factuurregel, zullen de kosten of omzet op deze categorie in de resultatenrekening komen te staan.

De resultatenrekening kun je opvragen voor elke willekeurige periode en je kunt meerdere periodes naast elkaar zetten. Zo kun je snel zien hoe je omzet en kosten stijgen en dalen. Met het schuifje 'Vergelijk kolommen' linksboven is het mogelijk het verschil in percentage tussen de kolommen weer te geven.

Elk bedrag op de resultatenrekening is klikbaar. Door op het bedrag te klikken zal een nieuw rapport openen met een specificatie van het bedrag. Zo zie je gelijk welke bedragen ten grondslag liggen aan het totaalbedrag van die categorie op de resultatenrekening. In dit categorie rapport is het mogelijk te groeperen en te filteren. Groeperen is mogelijk op contact, project, btw-tarief en bedrag.

Bij het groeperen wordt in de tabel per groep een totaalsaldo weergegeven. Het is ook mogelijk om groeperingen met een €0 saldo te verbergen.

Door op het 'oogje' aan de rechterkant te klikken kan het bijbehorende document van die regel bekeken worden.

Wanneer er regels gewijzigd moeten worden, kun je deze aan de linkerkant selecteren in de checkbox. Vervolgens kan onderaan de pagina het btw-tarief en/of de categorie van de geselecteerde regels gewijzigd worden. Alleen de categorieën en/of btw-tarieven die door jou zelf zijn ingegeven kunnen in bulk aangepast worden.

Als je je omzet en kosten indeelt in projecten kun je in de resultatenrekening het resultaat per project opvragen.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren