Zakelijk en privé

Om een privé betaling in je zakelijke administratie te verwerken, kun je eerst via Instellingen > Bank een ‘Privé-opnames/stortingen’ rekening aanmaken. Daarbij kun je kiezen wat de rechtsvorm van je onderneming is. Er is een verschil tussen de rechtsvormen, omdat het boekhoudkundig gezien anders verwerkt moet worden. Aan de hand van de rekening worden automatisch de juiste categorieën aangemaakt.

Bij de inkoopfactuur of bon met zakelijke kosten die je privé hebt betaald, kies je dan bovenaan voor Betaling > Registreer betaling en vervolgens kies je voor 'Privé door '.

Lees meer: