Zakelijk en privé


Voor je boekhouding is het over het algemeen het handigst om zakelijk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Je kunt dan makkelijker terugvinden wat zakelijk en wat privé is. Maar je ontkomt er vaak niet aan dat er toch wat heen en/of weer gaat tussen zakelijk en privé.

Heb je bijvoorbeeld een eenmanszaak? Dan wil je het geld dat je met je bedrijf hebt verdiend, waarschijnlijk gebruiken voor je privé kosten zoals je hypotheek of huur, je boodschappen, enzovoorts. Of je staat in de winkel voor een zakelijke aankoop, maar je bent je zakelijke pinpas vergeten en betaalt het bedrag met je privé pinpas.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat je zakelijke goederen privé gebruikt of andersom. Denk bijvoorbeeld aan je auto die je privé hebt aangeschaft, maar waarin je ook zakelijke ritten maakt. Of je internetabonnement dat je zakelijk betaalt, maar ook privé gebruikt.

In de volgende artikelen lees je meer over hoe je verschillende situaties met geld en/of goederen tussen zakelijk en privé in Moneybird kunt verwerken:

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren