Maandelijkse verzekeringskosten boeken, eens per jaar een polis


Er zijn verschillende manieren waarop je de maandelijkse verzekeringskosten kunt verwerken in je administratie:

  1. Als je jaarlijks een polis met daarop het totaalbedrag krijgt, kun je die invoeren als inkoopfactuur. Op de factuurregel kun je dan het volledige jaarbedrag zetten en de periode selecteren waar de kosten over gaan (het hele jaar). Telkens als je een maandelijkse afschrijving hebt, kun je deze inkoopfactuur aan de transactie koppelen. Iedere keer wordt er dan een deelbetaling bij de factuur geregistreerd. Zolang de factuur nog niet volledig is betaald, houdt hij de status 'Openstaand'. Zodra je de laatste afschrijving hebt gekoppeld, en het bedrag dus volledig is betaald, wordt de status van de factuur 'Betaald'.
  2. Je kunt een inkoopfactuur aanmaken voor het bedrag van één maand. Na het opslaan van deze factuur kun je aangeven dat hij periodiek is. Daarmee kun je instellen dat er in de toekomst iedere maand automatisch een nieuwe inkoopfactuur met dezelfde gegevens wordt klaargezet. Je krijgt dan iedere maand een inkoopfactuur op het tabblad Inkomend en een transactie op het tabblad Bank. Deze kun je dan aan elkaar koppelen.
  3. Als er geen btw van toepassing is, is het ook mogelijk om de transacties van de maandelijkse afschrijvingen rechtstreeks aan een kostencategorie te koppelen in plaats van aan een factuur. Als Moneybird nog geen suggestie geeft voor de gewenste categorie bij het verwerken van de transactie, kun je hem zelf opzoeken door (een deel van) de naam van de categorie in te typen in de zoekbalk in het schermpje met de suggesties.

Welke manier je het beste kunt gebruiken hangt af van je eigen voorkeuren en die van je boekhouder. Als je twijfelt, kun je dit het beste even overleggen met je boekhouder.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren