Periodes vergrendelen


Om een periode te vergrendelen in Moneybird ga je naar Instellingen > Vergrendelde periode. Daar kies je de datum tot wanneer je gegevens wilt vergrendelen. Moneybird berekent de datum tot wanneer je maximaal kunt vergrendelen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar:

Periodes vergrendelen in Moneybird

Vergrendelde gegevens

Wanneer een factuur, inkoopfactuur of banktransactie gegevens bevat uit een vergrendelde periode, dan zie je dat in één oogopslag door het slotje rechtsboven. Moneybird staat je in dat geval ook niet meer toe om de factuur, inkoopfactuur of banktransactie te verwijderen of te bewerken.

Hoe zie ik dat een periode vergrendeld is

Toch gegevens in een vergrendelde periode boeken

Als je tòch gegevens wilt toevoegen, bewerken of verwijderen die in een vergrendelde periode vallen kun je dit doen door de datum van de vergrendelde periode te wijzigen. Wees hierbij verstandig en overleg eerst met je adviseur of accountant.

Voor het wijzigen van de vergrendelde periode ga je naar Instellingen > Vergrendelde periode. Vervolgens kies je voor 'Bewerk vergrendelde periode' om een nieuwe datum in te stellen van vòòr de periode waarin je wijzigingen wilt maken. Natuurlijk is het verstandig om na de wijziging in de administratie de periode vergrendeling weer up-to-date te brengen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren