Openstaand saldo 'Onbekend contact' in debiteuren/crediteuren rapport


Wanneer je in een memoriaalboeking de categorie 'Debiteuren' of 'Crediteuren' gebruikt, wordt het bedrag zichtbaar in het debiteurenoverzicht/crediteurenoverzicht bij ‘Onbekend contact’. Om dit bedrag uit het uit het overzicht te krijgen heb je twee opties:

  1. Je maakt een memoriaalboeking waarop het bedrag op 'Debiteuren' of 'Crediteuren' wordt tegengeboekt. Op deze manier wordt de memoriaalboeking ook op 'Onbekend contact' geboekt, zodat het netjes tegen elkaar wegvalt.
  2. Je boekt op het moment dat je een betaling ontvangt voor de openstaande facturen, de transactie op het tabblad Bank op de categorie 'Debiteuren' of 'Crediteuren'. Het kan voorkomen dat je geen suggestie krijgt voor 'Debiteuren' of 'Crediteuren' bij het verwerken van de transactie. Je kunt de categorie dan zelf opzoeken door (een deel van) de naam van de categorie in te typen in de zoekbalk in het schermpje met de suggesties. In het debiteurenoverzicht/crediteurenoverzicht wordt het bedrag bij ‘Onbekend contact’ dan verlaagd.

Meer lees je ook in het artikel 'Openstaande facturen in de beginbalans'.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren