Een memoriaalboeking maken

Om een memoriaalboeking te maken in je boekhouding in Moneybird, ga je naar het tabblad 'Inkomend'. Klik vervolgens op 'Toevoegen' en kies in het tabblad voor 'Memoriaal'.

Een memoriaalboeking maken in Moneybird

Kies vervolgens een omschrijving, vul de datum in en vul twee of meer regels in. Per regel selecteer je een categorie, eventueel een omschrijving en een debet of credit bedrag. De bedragen dienen aan de credit en aan de debet zijde in balans te zijn.

Voor het doen van memoriaalboekingen heb je enige kennis van boekhouden nodig. Veel ondernemers laten deze boekingen invoeren door hun boekhouder.