Factuurregels van inkoopfacturen of bonnen invullen


Bij het invullen van de factuurregels vul je een aantal velden in. We zullen ze van links naar rechts langsgaan.

Factuurregel van inkoopfactuur

Aantal

Bij het aantal vul je in hoeveel je hebt afgenomen van de leverancier. Je hebt verschillende mogelijkheden:

  • Een getal: Als je in het veld een getal zet, ziet Moneybird dat als aantal. Je kunt er ook korte tekst bij zetten, zoals bijvoorbeeld 1 x, 3 stuks, 5 dozen of 14 m^2. Als er meerdere getallen in het veld staan, wordt het eerste getal als aantal genomen, dus bij 14 m2 is 14 het daadwerkelijke aantal, de 2 aan het eind heeft geen invloed.
  • Een negatief getal: Als je een minteken voor het aantal zet, rekent Moneybird verder met een negatief aantal.
  • Een percentage: Als je bijvoorbeeld 50% invult, rekent Moneybird verder met de helft van het bedrag.
  • Tijd: Je kunt een tijdsperiode invoeren met uren:minuten, dus bijvoorbeeld 1:30 voor anderhalf uur, Moneybird rekent dan ook verder met 1,5 keer het bedrag. Net zoals bij normale getallen kun je er ook tekst bij zetten, zoals 1:30 uur.
  • Geen aantal: Je mag het veld voor het aantal ook leeglaten. Moneybird rekent dan verder met één keer het bedrag.

Omschrijving

Bij de omschrijving geef je aan wat je hebt afgenomen van de leverancier. De omschrijving wordt onder andere gebruikt bij de specificaties van de rapporten, zoals de resultatenrekening. Het is handig om kort aan te geven wat je precies hebt afgenomen.

Periode

Onder het tekstveld voor de omschrijving kun je optioneel de periode selecteren waar de kosten over gaan. Heeft iemand bijvoorbeeld werkzaamheden voor je uitgevoerd en krijg je de factuur een maand later? Selecteer dan de periode waarin de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Het is ook mogelijk om één dag te kiezen, klik hiervoor twee keer op de datum.

Als je een periode selecteert, zorgt dat ervoor dat de kosten op de juiste manier worden geboekt. Als de periode (gedeeltelijk) in andere maanden valt dan de factuurdatum, dan wordt de omzet in de geselecteerde maand(en) geboekt in de resultatenrekening. Als de periode in twee of meer maanden valt, wordt de omzet evenredig verdeeld over de maanden. 

Bedrag en Totaal

Bij het bedrag vul je het bedrag per stuk in. Het bedrag mag meer dan twee cijfers achter de komma hebben. Moneybird vermenigvuldigt het aantal en het bedrag met elkaar om tot het totaal van de regel te komen. Het totaal van de regel wordt afgerond op twee cijfers achter de komma.

Btw-tarief, categorie en project

Bij het btw-tarief selecteer je het btw-tarief dat van toepassing is op de factuurregel. Bij de categorie en het project kies je op welke categorie en project je het bedrag wilt boeken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren