Moneybird voor privé administratie

Moneybird is ingericht voor een btw-administratie en zakelijke boekhouding. In principe kun Moneybird in de huidige vorm ook voor je privé administratie gebruiken. Je zou je privé inkomsten met een externe factuur als omzet kunnen boeken en je kunt alle kosten die je privé maakt kun je met inkoopfacturen en bonnen toevoegen op het tabblad Inkomend

In het gratis pakket dat we aanbieden kun je per maand maximaal 3 (externe) facturen en 3 inkomende documenten verwerken. In de betaalde pakketten die we aanbieden, kun je onbeperkt facturen en documenten toevoegen.

Privé heb je niet te maken met btw die je moet afdragen of kunt terugvragen, je kunt daarvoor via Instellingen > Btw-tarieven de btw-tarieven 'Btw vrijgesteld' voor verkoopfacturen en inkoopfacturen toevoegen. De normale btw-tarieven zoals 21% btw kun je verwijderen via de instellingen.