Naheffingsaanslag voor btw boeken

Als je een naheffingsaanslag voor de btw hebt ontvangen, dan kun je het bijbehorende document als 'Algemeen document' toevoegen op het tabblad Inkomend zodat dat ook in je administratie wordt opgeslagen.

De transactie die hoort bij de betaling, kan op het tabblad Bank rechtstreeks aan een categorie gekoppeld worden. Als je op het tabblad Bank bij je transactie klikt op 'Koppel openstaand bedrag' en dan op de (eventuele) suggestie klikt, krijg je een zoekbalkje. Daar kun je de categorie invullen, selecteren en vervolgens op 'Ok' klikken om de transactie te koppelen. Als je nog geen geschikte categorie hebt, kun je deze toevoegen via Instellingen > Categorieën.

We kunnen niet direct aangeven welke categorie het beste werkt voor jou, dit is afhankelijk van hoe jij je boekhouding wilt inrichten. Twijfel je hier toch over dan kun je dit het beste overleggen met je boekhouder.