Jaarafsluiting

Je kunt de oude openstaande jaren in Moneybird eenvoudig afsluiten, zodat het 'Resultaat openstaand boekjaar' van de balans verdwijnt. Ga daarvoor naar Rapporten en open het rapport Balans, en klik daar op het jaar dat je wilt afsluiten, je vindt dit onder ‘Resultaat openstaande boekjaren’. Dan opent zich de resultatenrekening van het betreffende jaar.

Bovenaan staat dan de melding 'Het resultaat van dit openstaande boekjaar kun je wegboeken via een jaarafsluiting in het memoriaal.'

De jaarafsluiting in Moneybird

Als je de link in deze melding volgt, wordt er een memoriaalboeking voor je klaargezet. In deze memoriaalboeking kun je op de laatste regel aangeven naar welke balanscategorie het resultaat geboekt moet worden. Als het resultaat over meerdere categorieën verdeeld moet worden, kun je zelf nog extra regels toevoegen en het bedrag verdelen.

Als de jaarafsluiting is gemaakt, is het niet wenselijk dat er nog wijzigingen worden gedaan in de boekingen van het afgesloten jaar. Je kunt dat voorkomen door de administratie te vergrendelen. Meer informatie daarover vind je in het kennisbankartikel: Periodes vergrendelen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren