Loon verwerken


Om loon dat je uitbetaalt aan personeel in je administratie te verwerken, kun je de loonjournaalposten in Moneybird toevoegen via een memoriaalboeking in het tabblad Inkomend. De boeking kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

Na het invoeren van deze boeking heb je een saldo op de balans categorie 'Te betalen netto lonen'. De banktransactie van de uitbetaling koppel je aan deze categorie zodat het saldo van 'Te betalen netto lonen' weer wordt verlaagd.

Met de te betalen loonheffing werkt het hetzelfde. Na de memoriaalboeking heb je een saldo op de balans categorie 'Te betalen loonheffingen'. De banktransactie van de betaling aan de Belastingdienst koppel je aan deze categorie zodat het saldo van 'Te betalen loonheffingen' weer wordt verlaagd.

Salarisadministratie

Er zijn twee salarisadministratie pakketten die een koppeling met Moneybird hebben gemaakt: Nmbrs en Employes. Via de koppeling kunnen de loonjournaalposten geautomatiseerd in Moneybird gezet worden, zodat je dat niet meer handmatig hoeft te doen.  

Eenmanszaak

Als er sprake is van een eenmanszaak, dan is het salaris dat uitbetaald wordt boekhoudkundig gezien niet echt loon, maar een privé-opname.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren