Losse categorie toevoegen


We raden aan om categorieën aan te maken vanuit de standaard verzameling omdat daar de meestgebruikte categorieën al tussen staan. Zoek je toch een andere categorie specifiek voor jouw bedrijfsvoering? Dan kun je deze als losse categorie toevoegen op basis van het RGS.

Slimme suggestie

Via Instellingen > Categorieën kun je bovenaan de pagina via 'Toevoegen' nieuwe categorieën aanmaken. Onder de standaard verzameling zie je de optie om een losse categorie toe te voegen. Je kiest eerst of je de categorie wilt toevoegen voor de resultatenrekening of de balans

Slimme suggestie bij categorieën toevoegen.

Daarna zoek je de gewenste categorie, bijvoorbeeld op naam of RGS-code. Door een zoekterm in te typen, geeft Moneybird slimme suggesties waar je uit kunt kiezen.

Losse categorieën toevoegen.

Vindt Moneybird niet de categorie die je zoekt, dan kies je voor 'Selecteer handmatig een categorie'. Je ziet dan een lijst van de categorieën waar je uit kunt kiezen. Ook kies je of je een categorie toevoegt voor de resultatenrekening of balans. Het is niet mogelijk om zelf een categorie aan te maken. Staat je gewenste categorie niet in het overzicht? Dan kun je een categorie selecteren die het meeste aansluit bij je gewenste categorie.

Lijst bij losse categorieën toevoegen.

Als je een categorie hebt gekozen, geldt het volgende:

  • Je kunt je categorie zelf een naam geven.
  • Je kunt je categorie een omschrijving meegeven, deze zal in het overzicht van je categorieën onder het een i-teken als extra informatie worden getoond.
  • De RGS wordt automatisch ingevuld en kan alleen aangepast worden als je een andere categorie in de lijst selecteert.
  • Als er meerdere categorieën bij elkaar horen, kun je een bovenliggende categorie kiezen. In de resultatenrekening of op de balans worden de bedragen van de onderliggende categorieën bij elkaar opgeteld en het totaal wordt bij de bovenliggende categorie weergegeven.
  • De grootboekcode wordt automatisch ingevuld.

Filteren op RGS code

Bij het toevoegen van een losse categorie staat er standaard een filter per rechtsvorm ingesteld. Daarmee zijn de categorieën die niet vaak gebruikt worden niet direct zichtbaar zijn. We hopen op die manier dat onze gebruikers categorieën die ze waarschijnlijk nodig hebben, makkelijker vinden. Het filter zorgt er ook voor dat bepaalde categorieën (bijvoorbeeld 'Voorzieningen') niet meteen zichtbaar zijn. Als je in het filter 'Uitgebreid' aanvinkt, staan er meer categorieën in de lijst.

Uitgebreid filteren op RGS.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren