Wanneer welke categorie 'Privé-opnames/stortingen'


Als je via Instellingen > Bank een 'Privé-opnames/stortingen'-rekening (eenmanszaak of V.O.F.) aanmaakt, dan worden er drie categorieën aangemaakt: 

  • Privé (kapitaal)
  • Onttrekkingen 
  • Stortingen

De categorie Privé (kapitaal) geeft het eigenlijk al weer, dit is de kapitaal-categorie, waaraan je af kunt lezen hoeveel eigen vermogen je in je bedrijf hebt. 

De onttrekkingen- en stortingen-categorieën gebruik je om een splitsing te maken, zodat je gemakkelijk kunt aflezen wat je uit je bedrijf hebt opgenomen en wat je er in gestort hebt. Je gebruikt deze categorie doorgaans niet bij het verwerken van facturen, bonnen en transacties. Behalve wanneer je via een memoriaalboeking wilt aangeven dat je al een eigen vermogen in je bedrijf hebt. Bijvoorbeeld bij de overstap naar Moneybird, gebruik je deze categorie ook.

De onttrekkingen- en stortingen-categorieën gebruik je bij het verwerken van je banktransacties, wanneer je dus respectievelijk geld hebt opgenomen of hebt gestort.

Registreer je, via de optie 'Registreer betaling', een betaling met de Privé-opnames/stortingen rekening bij een bon, inkoopfactuur of verkoopfactuur, dan verwerkt Moneybird dit automatisch voor je op de balans. In het geval van een betaling bij een bon of inkoopfactuur wordt het verwerkt op de categorie 'Onttrekkingen', bij een verkoopfactuur op de categorie 'Stortingen'.

Lees ook: Privé betalingen verwerken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren