Kasstroomoverzicht


Het kasstroomoverzicht geeft een beeld van de geldstromen binnen je bedrijf. Het kasstroomoverzicht wordt gebaseerd op de transacties die op het tabblad Bank staan. Dit zijn in ieder geval je banktransacties, maar bijvoorbeeld ook transacties van je kasboek als je die bijhoudt voor contante betalingen.

Het overzicht is gesplitst in twee delen: 'Bijgeschreven' en 'Afgeschreven'. Dit komt overeen met of een transactie op het tabblad Bank een bijschrijving of afschrijving is. Bij de delen Bijgeschreven en Afgeschreven zie je categorieën staan met de bijbehorende bedragen. De categorieën zijn de categorieën die je hebt gebruikt bij het verwerken van de transacties.

Over het algemeen zie je ook de categorieën 'Debiteuren' en 'Crediteuren', terwijl je deze niet zelf gebruikt bij het verwerken van je banktransacties. Dit komt doordat deze categorieën automatisch worden gebruikt als je een factuur aan een transactie koppelt. Koppel je een verkoopfactuur of externe factuur, dan wordt de categorie Debiteuren gebruikt. Koppel je een inkoopfactuur of bon aan een transactie, dan wordt de categorie Crediteuren gebruikt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren