Categorieën exporteren en RGS Brugstaat

Via Instellingen > Exporteer boekhouding exporteer je de boekingen op de categorieën die je hebt toegevoegd. Dit kan als onderdeel van een auditfile, door grootboekkaarten te downloaden of via RGS Brugstaat.

RGS-brugstaat exporteren

RGS Brugstaat

Referentie GrootboekSchema (RGS) is een grootboekrekeningschema, dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Met RGS wissel je makkelijk gegevens uit met andere softwarepakketten. Intermediairs die met RGS werken, stellen direct uit hun financiële bronadministratie rapportages en dashboards op. Je hoeft gegevens niet handmatig in te vullen en dat scheelt tijd. Ook voorkom je fouten in je administratie door de uniformiteit.

Om een RGS Brugstaat te downloaden moeten alle categorieën binnen een administratie een RGS 3.5-code hebben. Deze voeg je in Moneybird makkelijk toe.

Je downloadt een RGS Brugstaat via de volgende stappen:

• Klik via Instellingen > Exporteer boekhouding op 'Download Brugstaat'.
  • Kies het jaar waarvoor je de export wil maken en klik nogmaals op 'Download Brugstaat'.
  • Er wordt een export bij je downloads klaargezet, deze kun je downloaden.

Overzicht downloads