Auditfile bevat bepaalde informatie niet


Het kan voorkomen dat je een auditfile exporteert en dat deze geen informatie over de resultatenrekening bevat. Dit komt voor wanneer er een jaarafsluiting is gemaakt vóórdat de auditfile wordt gedownload. 

Als er al een jaarafsluiting is gemaakt in de administratie, zijn er geen gegevens meer om in de auditfile op te nemen. Bij de jaarafsluiting boeken we de resultatenrekening leeg door de het bedrag per categorie tegen te boeken. Het saldo per categorie is dan in totaal 0 op 31 december van het afgesloten boekjaar. Wil je een complete auditfile downloaden, dan kun je dat het beste doen vóór je de jaarafsluiting maakt.

Als je de jaarafsluiting al hebt gemaakt dan kun je die eventueel eerst verwijderen. Of dat handig is kun je waarschijnlijk zelf het beste inschatten. Dat doe je door bij de memoriaalboeking het prullenbakicoontje te gebruiken. Heb je vervolgens de auditfile gedownload, dan kun je de jaarafsluiting opnieuw maken. 

In Moneybird is het niet mogelijk een jaarafsluiting in periode 13 of 0 te maken, zodat deze verder geen invloed heeft op de rapporten of downloads.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren