Betaling registreren met vreemde valuta


Wanneer je bij het verwerken van je banktransacties een factuur met een vreemde valuta selecteert, krijg je aan de rechterkant twee velden voor het bedrag te zien. Je kunt het bedrag dat je hebt betaald in euro’s en het bedrag in de valuta van de factuur invullen.

Factuur koppelen aan banktransactie

Moneybird vergelijkt het bedrag met de vreemde valuta met het totaalbedrag van de factuur. Komen de bedragen overeen, dan krijgt de factuur de status 'Betaald'. Met het bedrag in euro’s berekent Moneybird of er een koersverschil is.

Bij deelbetalingen wordt bij de eerste transactie voor het vreemde valuta bedrag het volledige openstaande bedrag van de factuur ingevuld. Je kunt hier zelf het vreemde valuta bedrag aanpassen naar het deel dat is betaald. Moneybird kan dit niet automatisch berekenen; we weten namelijk niet welke koers er is gebruikt bij de transactie.

Als je uiteindelijk twee (of meer) transacties koppelt en de factuur is daarmee volledig betaald, moeten de twee vreemde valuta bedragen overeenkomen met het totaalbedrag van de factuur. Hiermee krijgt de factuur dan de status 'Betaald'.

Als de factuur in delen is betaald, kunt je meerdere betalingen voor één factuur registreren.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren