Meerdere betalingen voor één factuur

In dit voorbeeld heb je twee losse betalingen ontvangen voor één factuur. Het gaat om een transactie van € 70 en een transactie van € 60 die beide zijn bedoeld voor een openstaande factuur van € 130.

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!

Klik bij de eerste transactie op 'Koppel openstaande bedrag'. Wanneer Moneybird niet direct de juiste factuur als suggestie geeft kun je de betreffende factuur zoeken via de zoekbalk.

Eerste transactie Zorg er voor dat het bedrag dat je koppelt gelijk is aan het transactiebedrag en klik op koppel. Nadat je de eerste transactie hebt gekoppeld blijft de factuur nog op de status 'Openstaand' staan. Wanneer je de factuur opent, zie je aan de rechterkant de betaling die je gekoppeld hebt terug. Rechts bovenaan de pagina zie je het nog openstaande bedrag staan.

Voor de tweede transactie herhaal je bovenstaande stap.

Tweede transactie Wanneer je alle transacties aan de factuur hebt gekoppeld, zie je deze betalingen terug in de historiekolom aan de rechterkant van de factuur. Wanneer het totaalbedrag van de gekoppelde transacties overeenkomt met het totaalbedrag van de factuur zal de factuur nu de status 'Betaald' hebben.

Deelbetalingen in vreemde valuta

Voor deelbetalingen in vreemde valuta geldt er een uitzondering: Moneybird kan deze betalingen namelijk niet automatisch goed verwerken. Bij de eerste transactie wordt namelijk voor het vreemde valuta bedrag het volledige openstaande bedrag van de factuur ingevuld. Je kunt in dit geval zelf het vreemde valuta bedrag aanpassen naar het deel dat is betaald. Dit kan Moneybird niet automatisch berekenen, omdat wij niet weten welke koers er is gebruikt bij de transactie.

Als je uiteindelijk twee transacties koppelt en de factuur is daarmee volledig betaald, moeten de twee vreemde valuta bedragen overeenkomen met het totaalbedrag van de factuur. De factuur krijgt dan de status ‘Betaald’.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren