Boekingsregels instellen

Moneybird koppelt al een aantal banktransacties aan de juiste categorieën of facturen, maar dat gebeurt alleen als het 100% zeker is waar de transacties bijhoren. Is er enige twijfel, dan worden deze transacties niet gekoppeld, maar krijg je suggesties en kun je deze transactie handmatig boeken. Mocht je zelf wel 100% zeker zijn, dan kun je boekingsregels instellen, zodat deze facturen in de toekomst ook automatisch verwerkt worden.

Om boekingsregels in te stellen ga je naar Instellingen > Bank. Onderaan bij Automatische boekingsregels, klik je op de groene knop met ‘Nieuwe boekingsregel’.

automatische boekingsregels toevoegen

Vervolgens kun je kiezen waar de transactie aan gekoppeld moet worden, aan een categorie, factuur, of een document.

boekingsregels instellen

Boekingsregels instellen

Wanneer je een boekingsregel instelt, geef je voorwaarden mee waar de transactie aan moet voldoen. Voldoet de transactie aan alle voorwaarden, dan wordt de transactie in de toekomst automatisch verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de omschrijving het factuurnummer en/of het klantnummer bevat, het bedrag inclusief of exclusief btw gelijk is aan het bedrag van de transactie, of dat de tegenrekening staat opgeslagen bij het contact. Je kunt meerdere voorwaarden toevoegen aan een boekingsregel.

Als de transacties aan de voorwaarden voldoen, koppelt Moneybird in het vervolg deze transacties automatisch aan de juiste facturen of categorieën.

Boekingsregels instellen op basis van suggesties

Moneybird denkt ook met je mee. Als bepaalde transacties altijd aan dezelfde soort facturen of categorieën worden gekoppeld, doet Moneybird voorstellen voor het instellen van boekingsregels. Je ziet de suggestie onder de transactie terug. Door hier op te klikken, kun je de boekingsregel instellen en hoef je deze transactie in het vervolg ook niet meer te koppelen!

suggesties voor boekingsregels

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren