Drie transacties bij betaling in vreemde valuta via koppeling met bunq


Als je bij bunq ZeroFX (zie ZeroFX op de website van bunq) gebruikt, krijg je bij betalingen in een vreemde valuta drie transacties in je boekhouding. Op het moment dat je betaalt, geeft bunq een transactie met een voorlopig bedrag door aan Moneybird. Als later (vaak de volgende dag) de precieze wisselkoers bekend is en het bedrag in Euro wijkt af van de voorlopige transactie, dan geeft bunq twee nieuwe transacties door: een refund voor het voorlopige bedrag en een nieuwe transactie voor het definitieve bedrag.

Als je via Instellingen > Bank hebt ingesteld dat je transacties automatisch wilt koppelen, koppelt Moneybird de voorlopige afschrijving en de refund automatisch voor je. Deze twee transacties worden op de categorie 'Kruisposten' geboekt. De derde transactie met de definitieve afschrijving kun je aan de factuur koppelen.

Heb je het automatisch koppelen niet aan staan? Dan kun je de voorlopige afschrijving en de refund daarvan zelf op de categorie 'Kruisposten' boeken. Als Moneybird nog geen suggestie geeft voor de categorie bij het verwerken van de transactie, kun je hem zelf opzoeken door (een deel van) de naam van de categorie in te typen in de zoekbalk in het schermpje met de suggesties.

Het is ook mogelijk om bij bunq ZeroFX uit te schakelen. Dan krijg je in de toekomst één transactie per betaling in Moneybird. Nadeel hiervan is wel dat bunq dan transactiekosten in rekening brengt bij betalingen in een andere valuta.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren