Creditcardbetalingen verwerken


Wanneer je facturen in Moneybird inboekt, zijn er bij het koppelen van deze facturen aan zakelijke creditcardtransacties twee mogelijkheden:

  1. Je kunt meerdere facturen koppelen aan een banktransactie. Op deze manier kun je een bij- of afschrijving van je creditcard koppelen aan alle facturen die via creditcard betaald zijn. Selecteer eerst de eerste factuur, let er daarbij op dat het bedrag dat aan de rechterkant is ingevuld overeenkomt met het bedrag van de factuur. Daarna kun je de tweede factuur selecteren en dit kun je herhalen totdat alle facturen zijn gekoppeld en het bedrag van de transactie op € 0 staat.  
  2. Je kunt ook een aparte rekening voor de creditcardtransacties aanmaken. Via Instellingen > Bank kun je een rekening toevoegen voor je creditcard. In het tabblad Bank kun je vervolgens de transacties van je creditcard rekening handmatig toevoegen. Als je een factuur via creditcard hebt betaald, voer je een transactie met een negatief bedrag in. Je krijgt dan per factuur een transactie en die kun je aan elkaar koppelen. Als er een bedrag van je bankrekening wordt afgeschreven, wordt dat bijgeschreven op je creditcard rekening, daar kun je ook een transactie voor aanmaken. De bijschrijving op je creditcard rekening en de afschrijving van je bankrekening kun je beiden aan de categorie 'Kruisposten' koppelen.Creditcard toevoegen

Privé-creditcard

Het komt voor dat je een zakelijke aankoop doet, terwijl je alleen je privé-creditcard op zak hebt. Deze aankoop dien je natuurlijk ook in je administratie te verwerken. Eerst maak je een rekening onder Privé-opnames/stortingen aan via Instellingen > Bank. Je voert de factuur in in het tabblad Inkomend en registreert de betaling met deze rekening. Dit bedrag maak je waarschijnlijk weer over naar je eigen rekening. De banktransactie die hierbij hoort, kun je daarna boeken als privé-opname. De privé-storting en privé-opname vallen tegen elkaar weg en de kosten worden zakelijk geboekt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren