Transacties handmatig toevoegen

Op het tabblad Bank kies je bij de toevoegen-knop voor de optie ‘handmatig transacties toevoegen’. Je krijgt een formulier waarmee je de transacties toevoegt.

Handmatig banktransacties toevoegen

Eerst kies je de rekening waar je transacties voor wilt toevoegen en vul je een kenmerk in (bijvoorbeeld iets als ‘Transacties januari 2023’).

Optioneel kun je het saldo van de rekening op een gekozen datum invullen. Dit kun je gebruiken om te controleren of de transacties goed in Moneybird staan. Moneybird berekent het saldo van de rekening aan de hand van alle transacties die zijn toegevoegd. Als het saldo dat Moneybird berekent, niet overeenkomt met het saldo dat je zelf invult, is dat een signaal dat er iets niet klopt. Het kan dan bijvoorbeeld voorkomen dat je nog transacties mist, transacties dubbel hebt ingevoerd of bijvoorbeeld een typefout in een bedrag hebt gemaakt. In het artikel Banksaldo in je administratie lees je meer over wat je kunt doen als het saldo van een rekening niet juist is.

Tot slot vul je van iedere transactie de datum, de omschrijving en het bedrag in. Hoort de transactie bij een factuur? Dan is het handig om het factuurnummer in de omschrijving te vermelden. Bij het bedrag vul je een positief bedrag in als het een bijschrijving is en een negatief bedrag als het een afschrijving is.

Heb je een document waar de transacties op staan? Dan kun je dit document als bijlage toevoegen. Handig om later meteen terug te zien op basis waarvan de transacties zijn toegevoegd!

Wat gebeurt er na het toevoegen van de transacties?

Nadat je de transacties hebt ingevuld en hebt opgeslagen, krijg je eerst een overzicht van de transacties te zien. Zo kun je nog een extra check doen of de gegevens juist zijn. Als je vervolgens terug gaat naar het overzicht op het tabblad Bank, staan de transacties in het overzicht en kun je ze verwerken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren