Zakelijke bankrekening of particuliere rekening

Voor Moneybird maakt het in principe niet uit of je een zakelijke rekening of een particuliere rekening gebruikt voor je bedrijf. Wel is het het handigst dat je een aparte rekening voor je bedrijf gebruikt, zodat je privé uitgaven niet via dezelfde rekening gaan.

Je bank kan wel als voorwaarde hebben dat je een particuliere rekening niet zakelijk mag gebruiken. Daarnaast bieden banken over het algemeen bij zakelijke rekeningen meer mogelijkheden aan om de banktransacties makkelijk in je boekhouding te verwerken dan bij particuliere rekeningen.

Bij een aantal banken is het bijvoorbeeld mogelijk om een koppeling met Moneybird te maken, die mogelijkheid wordt alleen bij zakelijke rekeningen geboden.

Als er geen directe koppeling mogelijk is, kun je bij de bank voor zakelijke rekeningen een MT940- of CAMT.053-bestand downloaden met de transacties. Dit bestand kun je in Moneybird uploaden, om je banktransacties te verwerken. Bij particuliere rekening kun je bij de meeste banken geen MT940- of CAMT.053-bestand downloaden, waardoor je de transacties zelf in Moneybird moet overtypen, om ze te kunnen verwerken.

Moneybird biedt ook een zakelijke rekening. Lees hoe je de Moneybird Betaalrekening aanvraagt en wat de voordelen zijn.

Lees ook deze blog waarin we toelichten wat de voordelen van een zakelijke rekening zijn.