Eén betaling voor meerdere facturen

Het kan voorkomen dat je één betaling hebt voor meerdere facturen. We leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld:

Je hebt een betaling ontvangen voor drie facturen, waar ook een creditfactuur in verwerkt is:

• factuur 18-0177 van € 100
  • factuur 18-0239 van € 339
  • creditfactuur 18-0179 van € -35.

Het totaalbedrag van de facturen en de transactie is € 404. Volg de volgende stappen om dit goed te verwerken.

Stap 1: Klik in het tabblad Bank bij de transactie op 'Koppel openstaand bedrag' om de eerste factuur18-0177 te koppelen. Zorg er voor dat het bedrag dat je koppelt gelijk is aan het totaalbedrag van de factuur, in dit geval € 100.

Factuur koppelen aan de transactie

Stap 2: Klik nu op 'Koppel volgende bedrag'. Factuur 18-0239 is nu geselecteerd, je ziet dat het te koppelen bedrag gelijk is aan het bedrag dat nog niet gekoppeld is: € 304. Factuur koppelen aan de transactie

Let er op dat het bedrag dat je koppelt weer gelijk moet zijn aan het bedrag van de factuur die je koppelt. Dit moet aangepast worden naar het totaalbedrag van de factuur, dus naar € 339.

Stap 3: Klik vervolgens op 'Koppel volgende bedrag om de creditfactuur te koppelen. Je ziet nu dat het totaal te koppelen bedrag gelijk is aan het totaalbedrag van de creditfactuur. Het bedrag is niet negatief, maar doordat er 'AF' voor het bedrag staat, weet je dat het om een negatief bedrag gaat. Klik nu op 'Koppel' om de transactie te koppelen.

Factuur koppelen aan de transactie

De transactie is nu volledig verwerkt en alle drie facturen hebben de status betaald.

De video is opgenomen met de oude navigatie en komt niet geheel overeen met de werkelijkheid. Nieuwe video’s volgen!