Categorie op een factuur aanpassen

Als je de omzetcategorie van een factuur wilt aanpassen, kan dat door de factuur te openen en te klikken op de tabel met de factuurregels. Als de factuur al verzonden is, kun je bevestigen dat je zeker weet dat je de factuur wilt bewerken. Vervolgens kun je per regel de categorie veranderen.

Het is ook mogelijk de omzetcategorie van meerdere facturen in bulk aan te passen. Dit kan met de categoriepagina via Rapporten > Resultatenrekening >[Categorie]. In het overzicht per categorie verschijnen de regels die op de betreffende categorie is de geselecteerde periode geboekt zijn. Door op het ‘oogje’ aan de rechterkant te klikken kan het bijbehorende document van die regel bekeken worden. De regels die gewijzigd moeten worden kunnen aan de linkerkant worden geselecteerd in de checkbox. Vervolgens kan onderaan de pagina het btw-tarief en/of de categorie van de geselecteerde regels gewijzigd worden.