Het gestructureerde betalingskenmerk


Voor iedere factuur die je in je administratie maakt, maakt Moneybird automatisch een uniek betalingskenmerk aan: het gestructureerde betalingskenmerk. Wanneer je klant dit kenmerk bij de betaling vermeldt, kan Moneybird de transactie van de betaling automatisch verwerken.

In je workflow wordt het gestructureerde betalingskenmerk standaard toegevoegd aan de betalingsvoorwaarden onderaan de factuur. Voordat je de factuur verzendt zie je nog een concept kenmerk. Als de factuur verzonden is, zie je het uiteindelijke kenmerk. 

Wanneer je klant het kenmerk ingevuld heeft tijdens het betalen van de factuur, komt dit terug in je transacties binnen Moneybird. Omdat een gestructureerd betalingskenmerk uniek is, heeft Moneybird zekerheid dat een betaling bij een bepaalde factuur hoort. Daardoor kan Moneybird de transactie automatisch koppelen aan de bijbehorende factuur.

In je transactie-overzicht wordt het betalingskenmerk voor gekoppelde facturen getoond. Zo kun je gelijk in het overzicht zien waarom een factuur aan een transacties is gekoppeld.

Het gestructureerde betalingskenmerk wordt niet alleen voor facturen ingezet, het wordt ook gebruikt voor de transacties binnen een betaalbatch. Zo kan Moneybird ook automatisch de banktransacties koppelen aan je inkomende facturen, wanneer er betalingen als losse transacties binnenkomen. 

Het is ook mogelijk om in plaats van een gestructureerd betalingskenmerk je factuurnummer in de betalingsvoorwaarden te vermelden. Hou er wel rekening mee dat een factuurnummer minder uniek is, waardoor het voor kan komen dat een betaling niet automatisch aan een factuur gekoppeld kan worden door Moneybird. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren