Toegangscode voor online facturen


Wanneer je facturen per e-mail verstuurt, kun je de factuur ook online beschikbaar maken. Via Instellingen > Nummering & kopie mail kun je dit instellen bij het kopje 'Facturen & offertes zijn online te bekijken'. Je klant kan de factuur online bekijken en online betalen als je daar mogelijkheden voor biedt.

Online facturen bekijken via Moneybird

Wanneer je een factuur per e-mail stuurt, staat er een link naar de factuur in de e-mail. Deze link is een speciale en moeilijk te raden unieke link. Omdat veiligheid belangrijk is, zouden deze facturen door alleen de ontvangende partij gevonden moeten kunnen worden.

toegangscode

Toegangscode

Sinds de AVG van kracht is, is veiligheid steeds belangrijker. Daarom hebben we in Moneybird een toegangscode toegevoegd in de e-mail, die je nodig hebt bij het openen van de factuur. Mocht de link in een uitzonderlijk geval toch gevonden worden door derden, dan kan de factuur niet worden geopend, aangezien de code niet bekend is.

Wanneer je via Moneybird een factuur verstuurt, wordt er automatisch een toegangscode aan de mail toegevoegd. Deze vind je terug in het blok waar ook de overige gegevens van de factuur vermeld staan. Wanneer de ontvangende partij op de link klikt, wordt er gevraagd om de toegangscode in te vullen, voordat de factuur bekeken kan worden. Na het invullen van de code, kan jouw klant zijn factuur online bekijken en eventueel online betalen.

Wil je weten hoe dit werkt voor oude facturen of facturen die als verzonden zijn gemarkeerd via de API? Lees dan ons blog over een betere beveiliging voor online factuur- en offerteweergave.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren