Automatisch een factuur herinnering versturen

Het debiteurenproces noemen we in Moneybird een Workflow. In een workflow in Moneybird bepaal je welke informatie op de factuur staat, welke teksten je wilt gebruiken in de e-mails en op welke manier een klant kan betalen. Het instellen van workflows is mogelijk via Instellingen > Workflows.

Betalingscondities instellen

In de volgende stappen bepaal je de tekst voor de herinnering en bepaal je of en wanneer de herinnering automatisch verstuurd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld instellen of je de herinnering verstuurt op de dag dat de factuur verloopt, of een x aantal dagen daarna.

Automatische herinnering

Bij het maken van een factuur is het mogelijk om de workflow in te stellen. Ook kun je de workflow instellen bij een contact, op die manier kun je speciale teksten of een verzendwijze opslaan bij een specifiek contact zodat je deze nooit meer vergeet.

Workflow selecteren

Heb je eenmaal een factuur verzonden met een workflow waarin het automatisch versturen van herinneringen is ingeschakeld? Dan kun je op elk gewenst moment de workflow pauzeren. Dat kan door bij de factuur in het veld met de factuurgegevens rechts bovenaan de pagina te klikken op (pauzeren). Dat is handig als jouw klant bijvoorbeeld heeft doorgegeven het bedrag op een bepaald moment over te maken en je dat eerst wilt afmaken vóór er een nieuwe herinnering wordt verstuurd. Het pauzeren van de workflow voorkomt dan dat er onbedoeld automatisch tóch een herinnering wordt verzonden.

Meer over betalingsherinneringen versturen, vind je ook op onze website. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren