Aanmelden voor Peppol

Let op: Simplerinvoicing heet voortaan Peppol!

Om gebruik te kunnen maken van Peppol, dien je een aantal gegevens te verifiëren. Als je deze stappen doorlopen hebt, kun je facturen versturen en ontvangen via Peppol.

Hoe werkt het aanmelden bij Peppol in Moneybird?

Om gebruik te kunnen maken van Peppol, dienen er enkele gegevens uit jouw administratie geverifieerd te zijn. Dit moet door de eigenaar van de administratie gedaan worden. Ga naar Tandwiel > Administratie-instellingen > Vertrouwen en verificatie. Je komt in een scherm dat er zo uit ziet:

Verficaties

Stap 1: Verifiëren van gegevens

Om Peppol te kunnen gebruiken, moet je het E-mailadres, Bankrekeningnummer, KvK en btw-nummer geverifieerd hebben. Iedere verificatie heeft zijn eigen stappen die worden uitgelegd in de achterliggende schermen.

Na het verifiëren van je gegevens, zal het scherm ‘Vertrouwen en verificatie’ er als volgt uitzien:

Verficaties afgerond

Stap 2: Peppol activeren

Als je alle gegevens geverifieerd hebt, kun je echt met Peppol aan de slag. Via Tandwiel > Administratie-instellingen > Peppol & UBL kun je je aanmelden door de schuifknop bij 'Peppol' op 'aan' te zetten.

Aanmelden Peppol

Vervolgens kun je Peppol activeren door op de knop 'Activeer' te klikken. Je wordt nu automatisch aangemeld bij het Peppol netwerk.

Activeren Peppol

Daarna ziet het scherm Tandwiel > Administratie-instellingen > Peppol & UBL er als volgt uit. Je bent nu succesvol aangemeld en kunt starten met het verzenden en ontvangen van facturen via Peppol!

Succesvol aangemeld voor Peppol

Nu je Peppol hebt geactiveerd, kun je niet alleen jouw verkoopfacturen direct naar de administraties van jouw klanten versturen: als jouw leverancier ook bij Peppol is aangesloten, worden zijn facturen ook automatisch naar jouw administratie verstuurd. Dat hoef je niet apart aan te geven. Wil je een melding ontvangen zodra een factuur via Peppol in jouw administratie wordt klaargezet, dan kun je via Tandwiel > Gebruikersaccount > Meldingen een vinkje zetten bij 'Voor een nieuwe Peppol factuur'.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren