Verkoopfactuur voor vorig jaar aanmaken

Het is mogelijk om nog een factuur voor het vorige boekjaar aan te maken in Moneybird. Je zult wel zelf moeten nagaan of dat ook nog met terugwerkende kracht toegestaan is in jouw situatie.

Als je zeker weet dat je de datum aan kunt passen, volg je de volgende stappen:

1. Klik in de factuur op het veld van het contact
  2. Vervolgens zie je de gegevens voor dat contact
  3. Met het bewerk-icoontje, kun je het factuurnummer en de factuurdatum handmatig aanpassen

Als je via Instellingen > Nummering & kopie mail de tag {year} in het factuurnummersjabloon hebt gebruikt, wordt automatisch het jaartal van de factuurdatum gebruikt. Als je de datum op de factuur aanpast naar een datum in het vorige jaar, komt er dus in het factuurnummer ook het jaartal van het vorige jaar te staan. Dit wordt wel pas zichtbaar, nadat de wijziging van de datum is opgeslagen.