Twee dezelfde factuurnummers, dat klopt niet


Moneybird staat niet toe dat er twee facturen met hetzelfde factuurnummer verzonden worden. Het is echter wel mogelijk om aan een conceptfactuur een voorlopig factuurnummer toe te kennen. Het factuurnummer dat je invoert wordt echter niet voor deze factuur gereserveerd. Verstuur je tussendoor een andere factuur (zonder een factuurnummer in te voeren) dan nummert Moneybird automatisch door op basis van het factuurnummersjabloon dat je hebt opgeslagen via Instellingen > Nummering & kopie mail.

Het kan dus voorkomen dat het voorlopig factuurnummer dat je hebt ingesteld bij de conceptfactuur inmiddels voor een factuur gebruikt is. Zodra je de conceptfactuur probeert te verzenden zal Moneybird de melding geven dat het volgnummer al bestaat. Je kunt dan de handmatige selectie wissen of een nieuw factuurnummer instellen. Hou bij het invoeren van een factuurnummer wel rekening met de wettelijke regels op het gebied van factuurnummering.

We raden aan om altijd de automatische nummering te gebruiken en niet zelf factuurnummers toe te kennen. Je krijgt dan namelijk altijd een oplopende reeks factuurnummers.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren